Кинези из Вухана посјетили Сабор трубача у Гучи

ГС
Кинези из Вухана посјетили Сабор трубача у Гучи

ГУЧА - Други дан Сабора трубача у Гучи почео је традиционалном трубачком будилицом, послије које је одржано такмичење у народном вишебоју.

На отварању сабора многи су примјетили распјеване госте из далеке Кине, из града Вухана.

„За овај фестивал сам чуо од пословних партнера из Србије, рекли су ми да ако желим да упознам Србију, морам посјетити Гучу и Сабор трубача. Зато сам ове године дошао са супругом и још двоје сарадника из Енглеске. Одушевљен сам атмосфером и људима, сви су тако топли и непосредни. Храна вам је изврсна, а ракија пиће без премца, какво досад нисам пио. Остаћемо у Гучи три дана, ништа нећемо пропустити“, рекао је Цуи Тињунг, бизнисмен из Вухана.

Он каже да у земљи каква је Кина не постоји фестивал који проноси само име једног инструмента, као што је Драгачево. Очекује да ће се са супругом Фан Јинг Ли и пријатељима добро забавити.

Организатори трубачке феште током викенда очекују и до 100.000 посјетилаца са свих страна свијета.

У току дана одржани су концерти београдског културно-умјетничког друштава „Бранко Крсмановић” и трубачких оркестара из Пољске и Италије.

У вечерњим сатима најављени су коцерти трубачких оркестара Бојана Крстића, Елвиса Бајрамовића, Драгана Павловића, Марка Трнавца, Дејана Лазаревића, Саше Крстића и Бојана Ристића.

Финално такмичење 17 трубачких оркестара заказано је у недјељу, посљедњег дана Сабора трубача у Гучи, пише Курир.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана