КиМ: Црном бојом на таблу на српском језику, ознаке УЧК

Танјуг
Foto: Канцеларија за КиМ

БЕОГРАД- У насељу Кишница, надомак Грачанице, гдје је постављена двојезична табла са ознаком овог етнички мјешовитог мјеста, данас је црном бојом прецртан назив на српском језику, саопштила је Канцеларија за Косово и Метохију.

Истовремено, како се наводи, данас је постављена и табла са ознаком терористичке УЧК на путу од српског дијела Кишнице ка дијелу насељеном Албанцима и то у непосредној близини дјечјег игралишта.

На ову таблу директно гледају Срби из српског дијела Кишнице, што представља очигледну пријетњу усмјерену према српском народу, који је страшно пострадао од стране ове злочиначке и терористичке организације.

Нема сумње да је ријеч о још једној провокацији у режији Албанаца осокољених антисрпском политиком Приштине и Аљбина Куртија, којима је главни циљ да се све српско протера са Косова и Метохије, оцијенили су из Канцеларије.



Иако Приштини и Куртију очигледно сметају српска имена и српски језик, али колико год се трудили неће моћи ни да избришу српско постојање на КиМ, нити да протјерају Србе са својих вијековних огњишта.

Овај случај отвара очигледно питање на које одговор мора да да међународна заједница - како је то дозвољено да се знакови УЧК постављају широм КиМ, али се Срби прогоне због залагања за Заједницу српских општина, навела је Канцеларија за Косово и Метохију.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана