КФОР:Нема доказа о шверцу оружја у православне цркве на КиМ

Срна
КФОР:Нема доказа о шверцу оружја у православне цркве на КиМ

ПРИШТИНА- КФОР је саопштио да не постоје докази о наводном шверцу оружја преко административне линије у православне цркве на Косову и Метохији колима хитне помоћи.

У саопштењу се наводи да се догађај који је поменула посланик у британском Парламент Алиша Кернс односи на 2022. годину када је Краљевски фусилијански батаљон био ангажован на сјеверу Косова као подршка мисији КФОР-а.

-Наводно илегално присуство оружја пријављено је штабу КФОР-а, али након даље истраге како би се пронашла потврда за то, нису се појавили докази о томе шта је пријављено. Не постоје докази о наводном шверцу преко административне линије у православне цркве колима хитне помоћи - истакли су из те мисије.

У саопштењу се додаје да ова врста активности припада владавини права, што је у надлежности безбједносних организација (самопроглашеног) Косова.

Предсједник Одбора британског Парламента за спољну политику Алиша Кернс оптужила је Српску православну цркву да учествује у шверцу оружја на Косово и Метохију.

Она је у говору на засједању Парламента рекла да се оружје шверцује колима хитне помоћи и онда истоварује у православне цркве.

Епархија рашко-призренска изразила је забринутост због те изјаве, инсистирајући на томе да се њене оптужбе провјере и да КФОР саопшти да ли може да потврди наводе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана