Кфор у приправности приликом полагања заклетве градоначелника Сjеверне Митровице

ГС
Кфор у приправности приликом полагања заклетве градоначелника Сjеверне Митровице

Мисија Кфора саопштила је да ће бити у стању приправности и да ће континуирано пратити ситуацију у вриjеме када Ерден Атић, изабран за градоначелника Сjеверне Митровице на локалним изборима на које је изашло 4,62 одсто бирача а које су Срби бојкотовали, буде полагао заклетву.

Портпарол Кфора изјавио је да ће Атић положити заклетву само ако церемонију буде обезбеђивала полиција тзв. Косова, преносе приштински портали.

- Поводом полагања заклетве градоначелника Митровице и ситуације уопште, обезбеђење ће пружити косовска полиција. Кфор наставља да прати ситуацију и одржава висок ниво спремности својих јединица да се изборе са сваким могућим сценаријем. Очекујемо да ће институције на Косову ефикасно руководити ситуацијом - наводи се у саопштењу Кфора.

Додаје се да ће команда Кфора остати у блиском контакту са свим главним сарадницима, укључујући представнике Еулекса, Унмика, ОЕБС-а, институција на самопроглашеном Косову и косовских безбједносних организација. Замјеник директора полиције тзв. Косова у региону Сјеверне Митровице, Ветон Елшани, рекао је да је полиција припремила план за избјегавање могућих инцидената.

Према ранијим најавама, сједница на којој ће Атић положити заклетву, заказана је за сутра у 11 часова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана