КФОР: Питање отварање моста на Ибру ријешити политичким дијалогом

Срна
Foto: Кликс

ПРИШТИНА - Поновно отварање моста на Ибру између Сјеверне и Јужне Митровице је питање које мора да се ријеши политичким дијалогом, саопштено је из Мисије КФОР-а.

Из КФОР-а наводе да настављају да прате локални развој и да остају усресређени на свакодневну имплементацију свог мандата заснованог на Резолуцији 1244 Савјета безбједности УН како би се обезбиједило безбједно окружење и слобода кретања за све заједнице, преноси “Косово онлајн”.

“КФОР наставља и да пружа неопходну безбједносну подршку како би дипломатски напори предвођени ЕУ могли да напредују”, додаје се у саопштењу.

Иницијатива да се отвори митровачки главни мост захтјев је одборнице у Скупштини општине Сјеверна Митровица из Покрета “Самоопређељење” Аиде Ферати, која је истакла да захтјев треба прослиједити Косовској полицији, КФОР-у, Еулексу и осталим међународним организацијама и надлежним органима.

Између јужног и сјеверног дијела Косовске Митровице постоји неколико мостова који су функционални и саобраћај се преко њих одвија потпуно нормално.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана