КФОР: Косовска полиција обавијестила нас је о хапшењу тројице Срба тек дан касније

Танјуг
КФОР: Косовска полиција обавијестила нас је о хапшењу тројице Срба тек дан касније

ПРИШТИНА - Мисија КФОР саопштила је данас да ју је такозвана косовска полиција обавијестила о хапшењу тројице косовских Срба тек дан након што се то десило.

У саопштењу достављеном Танјугу подсјећа се на изјаву генералног секретара НАТО-а, Јенса Столтенберга да постоји потреба за координацијом и блиским консултацијама између власти у Приштини и КФОР-а за било какво распоређивање које може утицати на безбједност на Косову.

- Такође је јасно рекао да очекујемо благовремене и смислене консултације о било којој акцији Косовских безбједносних снага или косовске полиције која би могла да утиче на безбједносно окружење - наводи се у саопштењу.

Како се наводи, командант КФОР-а, генерал-мајор Анђело Ристућа, остаје у редовном контакту са тзв. косовском полицијом и Мисијом владавине права коју предводи ЕУ, “у складу са процедуром за претходну координацију која је већ договорена између ових субјеката”.

У сриједу, 20. септембра ухапшени су Зоран Костић у Прилужју, Илија Елезовић у Косовској Митровици и Драган Миловић у Звечану који се терете за наводне ратне злочине и њима је одређен притвор до 30 дана.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана