Кесу злата крио у несесеру испод резервног точка

ГС
Foto: Управа царина Републике Србије

Царински службеници су током протекле недјеље на граничним прелазима Батровци и Градина, у сарадњи са полицијом, спријечили два покушаја кријумчарења и заплијенили скоро килограм златног накита, чија је укупна вриједност процијењена на око 34.000 евра.

Прекршај на граничном прелазу Батровци откривен је 26. јула, када је за детаљан преглед на улазу у земљу издвојен аутомобил стране регистрације, којим је сам путовао 35-годишњи мушкарац, саопштено је из Управе царина Србије.

Мушкарац је претходно рекао да нема ништа за пријављивање, међутим цариници су у пртљажнику испод кофера и торби, у простору за резервни точак, пронашли кесу и у њој козметички несесер пун златног накита.

Након мјерења утврђено је да су орглице, наруквице и прстење тешки готово 700 грама.

На граничном прелазу Градина је два дана раније, 24. јула, откривен сличан прекршај, када је на улазу у земљу за детаљну контролу издвојен аутомобил, којим је петоро страних држављана путовало из Бугарске ка Њемачкој.

Током детаљног прегледа, у торби 46-годишње путнице пронађен је ковчежић за накит, са златним огрлицама, наруквицама и прстењем укупне тежине око 250 грама.

Из Управе подсјећају да је обавеза путника да приликом преласка границе пријаве све драгоцјености које са собом носе, како би избјегли непријатности и ризик да им оне буду привремено или трајно одузете.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана