Кесић: Вашингтон фрустриран нереалним захтјевима Приштине

Срна
Кесић: Вашингтон фрустриран нереалним захтјевима Приштине

БЕОГРАД - Политички аналитичар из Вашингтона Обрад Кесић оцијенио је да у америчкој администрацији расте фрустрација због нереалних и максималистичких захтјева приштинских власти.

Према његовим ријечима, у Стејт департменту и цијелој администрацији САД све више прихватају чињеницу да власти у Приштини немају воље за било каквим договором са Београдом.

"У Приштини иду на максималистичке циљеве, тачније на признање независности од Србије иако сви знају да је то немогуће", навео је Кесић за "Косово онлајн".

Он је указао да фрустрације у Вашингтону производи чињеница да би Американци вољели да остваре неки политички успјех на Балкану, али га не постижу јер премијер самопроглашеног Косова Аљбин Курти и његова влада не показују вољу да попусте.

"Због тога имамо ситуацију да /Американци/ улазе у сукоб са Куртијем и врше притисак на њега. Претили су му санкцијама - економским, али и забраном уласка у Америку. Ипак, САД не желе да изврше прејак притисак на Приштину јер се плаше да незадовољни Албанци могу да дестабилизују југ Србије, Црну Гору, па чак и Сјеверну Македонију", оцијенио је Кесић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана