Кесић: Џаферовић иде предалеко поређењем Срба са нацистима

Срна
Кесић: Џаферовић иде предалеко поређењем Срба са нацистима

БЕОГРАД - Политички аналитичар Обрад Кесић оцијенио је да бошњачки члан Предсједништва БиХ Шефик Џаферовић иде предалеко поредећи свечани дефиле у Бањалуци са маршом нациста, будући да је познато да је велики број Бошњака био у војсци Независне Државе Хрватске (НДХ).

“То је покушај ревизије историје што вређа жртве међу Србима и другим антифашистима током Другог светског рата. Пише се нова историја на штету српског народа”, рекао је Кесић за РТС.

Он је напоменуо да су велике силе потврдиле постојање БиХ са два ентитета и у њој Републике Српске која ће опстати све док постоји српски народ.

Кесић је оцијенио да БиХ, као држава не може да опстане “као у браку гдје супруг вријеђа супругу говорећи да је ружна и глупа и онда очекује да га она воли”.

Он је навео да су народи у БиХ далеко једни од других, али да то не значи да нема простора за договор, а за то је потребна добра воља међу политичарима, да признају да је Републике Српска реалност.

Кесић је нагласио да у Бањалуци постоји одлучност да врате надлежности, наводећи да Дејтонски споразум није прелазно рјешење, већ мора да се примјењује све док се потпише нешто ново.

Сматра да у сликама из Бужима, гдје су бошњачка удружења организовала такозвани марш, уз ратне покличе “Алаху екбер”, нема ничега новог, без обзира да ли се обиљежава званични или незванични догађај.

“Али у контексту тренутка, међународна заједница би требало да има исте аршине - да не коментаришу песму припадника САЈ-а Републике Српске и да ћуте на песме из Бужима уз ратне заставе такозване Армије БиХ”, рекао је Кесић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана