Келменди: Срби могу гласати поштом или у канцеларији за везу

Танјуг
Foto: Архива/Принтскрин

ПРИШТИНА- Портпаролка косовске Владе Розафа Келменди поновила је за Глас Америке да је став Приштине да Срби на Ким могу гласати на референдуму о уставним промјенама у правосуђу само путем поште или у Канцеларији за везу Србије у Приштини .

Келменди, која је и политичка савјетница премијера Косова, навела је у писаној изјави за Глас Америке да Влада Косова од Србије није добила захтјев у вези са одржавањем референдума, а став Приштине о могућности гласања Срба назвала "великодушним".

"Наш принципијелни и великодушни став је сљедећи: Срби са двојним држављанством могу гласати поштом или у Канцеларији за везу Србије на Косову. Грађанима Србије нисмо одбијали право да учествују на изборима у Србији. Ипак, мора се направити разлика између референдума о искључиво унутрашњем питању једне земље и избора", саопштила је Келменди.

Она је додала да њена влада ради на интеграцији косовских Срба у институције косовске институције, а из Приштине је и раније најављено да бирачких мјеста у срединама са српском већином неће бити.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана