КБЦ “Др Драгиша Мишовић” у ковид режиму, болница у Панчеву резерва

ГС
КБЦ “Др Драгиша Мишовић” у ковид режиму, болница у Панчеву резерва

БЕОГРАД - Клиничко-болнички центар /КБЦ/ “Др Драгиша Мишовић” у Београду од сутра ће примати искључиво обољеле од вируса корона, а у ковид режим рада биће враћена и Општа болница у Панчеву, као резервна варијанта.

 

Министар здравља Србије Златибор Лончар рекао је да КБЦ “Драгиша Мишовић”, због повећаног броја заражених, прелази у ковид режим рада, те да ће се ту лијечити заражена дјеца из читаве Србије, као и заражени пацијенти на хемодијализи.

Лончар је рекао да ће пацијенте заражене вирусом корона поново примати и Општа болница у Панчеву, која ће обезбиједити капацитете за 150 особа и биће резервна варијанта, преносе београдски медији.

Према његовим ријечима, и болница на Звездари у Београду опредијелиће 60 кревета, као капацитет за обољеле.

“Анализирали смо стање у Нишу, отворили смо болницу у Сурдулици, у Крагујевцу је посебна ситуација, тамо је пребачен део пацијената из Новог Пазара, а део је у Београду”, рекао је Лончар.

Према његовим ријечима, направљен је распоред медицинских радника, како би услови за његу поцијената били побољашни.

Према званичнимо подацима, од јуче у 15.00 часова до данас у 15.00 часова у Србији су од вируса корона обољеле 242 особе, а четири су умрле.

Од суботе, 27. јуна, у 15.00 часова до јуче до 15.00 часова преминуле су три особе, а заражене 254.

Од петка, 26. јуна, у 15.00 часова до суботе, 27. јуна, до 15.00 часова, преминуле се двије особе, а заражено 227.

Крајем прошле седмице, у ковд режим рада била је враћена по једна зграда у земунској и болници на Звездари, као и у КБЦ “ДР Драгиша Мишовић”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана