Катанићима кућа изгорјела на Бадњи дан, троје дјеце остало без дома

Танјуг
Катанићима кућа изгорјела на Бадњи дан, троје дјеце остало без дома

БЕОГРАД- Петочлана породица Катанић из београдског насеља Чукарица овај Божић, празник коме се сви радују и славе га уз пуну трпезу, дочекала је без крова над главом, јер им је кућа у којој су живјели изгорјела на Бадњи дан.

Помоћ им је неопходна како би троје деце и родитељи имали гдхе да бораве, па позивају све људе добре воље да им помогну да поново саграде дом.

Како је за Танјуг рекао Војислав Катанић чија кућа је нестала у пожару, све се десило брзо и неочекивано, а у кући је било двоје деце, кћерка и млађи син, који су пуком срећом спашени.

-На један од највећих празника доживели смо трагедију, све је изгорело. У овој кући сам провео 40 година, а сада немамо ништа. Деца су хвала Богу добро. Њих двоје су били у кући и спасили су се од пожара. Тренутно смо распоређени код пријатеља и рођака, деца су код другара, а ми смо код таста и таште - каже Катанић.

Наводи да је он незапослен и да је двије године био на бироу.

-Отишао сам пре месец дана у иностранство да радим и дошао сам за празнике и ето шта се десило. Супруга ради за минималац. Кућа је непоправљива, морала би да се сруши да се направи нова, а ми тренутно немамо услова за тако нешто. Неки добри људи су се понудили за помоћ. Очекујемо помоћ колико ко може да помогне - каже он и додаје да је ипак данас за породицу Катанић најрадоснији дан, јер су сви чланови живи. Каже да је он са старијим сином отишао по бадњак, а да је супруга била на послу, док су кћерка и млађи син спавали у кући када је избио пожар.

Супруга Милица кроз сузе каже да је најважније да су дјеца жива и здрава и да вјерује да ће им добри људи помоћи да обнове дом који су изгубили. Каже да је све сагорјело, да деца немају шта да обуку и обују.

Најмлађи од троје деце је и најхрабрији - дванаестогодишњи Данило кроз сузе каже да не може да вјерује шта им се десило.

-Сестра и ја смо били у кући и видели смо ватру и успели смо да се извучемо. Мени је тешко што живимо код других, можда некоме и сметамо. Моја једина жеља за Божић је да поново имамо свој дом - рекао је кроз сузе Данило.

Злата Ракановић, Милицина мајка каже да су њени кћерка и зет са дјецом остали без крова над главом, да она и муж имају мали стан и да ће се за неко вријеме снаћи.

-Спаваћемо на поду ако треба, али деца не могу тако дуго. Треба размишљати иде можда и јача зима. За децу је то велики стрес. Надам се да ће држава помоћи да се направи нека монтажна кућа и да деца могу да се врате у свој дом и наставе да живе нормално, јер је ово за њих велики стрес  - рекла је бака Злата. Позвала је добре људе да помогну да њени унучићи могу поново да живе у својој кући, са својим родитељима. Људи добре воље породици Катанић могу да помогну уплатама на динарски број жиро рачуна: 330-0400108846494-86 или на девизни 04-302-0300729-3 на име Милица Катанић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана