Касапин клана Веље Невоље детаљно објаснио како је група убила Николу Митића

Танјуг
Касапин клана Веље Невоље детаљно објаснио како је група убила Николу Митића

БЕОГРАД - Окривљени-свједок Срђан Лалић, у наставку свог излагања, говорио је и о детаљима ликвидације Николе Митића, за чију се отмицу и убиство терети група Вељка Беливука и Марка Миљковића.

Лалић је испричао да је Митићевој отмици претходило то што су у групи сазнали да их припадници "Шкаљарског клана" прате и планирају њихову ликвидацију, а да је Митић био један од оних који су пратили Беливука и Миљковића.

У дану када је Митић отет, један од припадника "Беливуковог клана" је рекао да је у пратњи запазио и Александра Шарца, који је, иначе, убијен у тржном центру Ушће 2020. године.

Како је Лалић објаснио, Митића су прво одвели у "базу", односно у просторије стадиона ФК Партизан, где су га тукли, те да је тада Митић признао да ради за Лазара Вукићевића, који је, такође, касније убијен од стране овог клана.

Лалић је детаљно објаснио на који начин је са Милошем Будимиром тукао и мучио Митића, док су га испитивали, након чега су га, како је рекао, удавили каблом за струју.

Након убиства, испричао је, уништили су тијело, "као и сваки пут пре и послије тога - тијело су самлјели у машини", а потом просули у реку, док су личне ствари спаљивали.

Лалић је открио и да су припадници групе Беливука и Миљковића "држали више од два месеца" у животу Црногорца, Милета Радуловића званог "Капетан".

Испричао је да је преко Радуловићевог криптованог телефона, истог дана намамљен Лазар Вукићевић, а покушали су да намаме и Шарца, који се брзо предомислио и није хтио да дође на договорено мјесто.

Када су отели Радуловића, Беливук и Миљковић су, према ријечима Лалића, убили Адиса Спахића и Дамира Ходзића, а њих је кућу у Црној Гори намамио човек којег су звали "Земо", који се инфилтритао у "Шкаљарски клан" док је радио за "кавчане".

Такође, рекао је да су Беливук и Миљковић из Црне Горе наложили припадницима групе да отму Вукићевића, којег су довели у кућу у Ритопеку, где је Вукићевић извадио пиштољ и пуцао у правцу Милоша Будимира, али су га други припадници савладали.

Лалић је детаљно објаснио на који начин су Вукићевића мучили, као и да је он преминуо услијед тог мучења.

Беливук и Миљковић су се пар дана након тога вратили у Србију из Црне Горе, додао је он.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана