Карађорђевићи упутили саучешће породицама страдалих

Срна
Карађорђевићи упутили саучешће породицама страдалих

БЕОГРАД - Породица Карађорђевић упутила је најдубље саучешће породицама које су изгубиле своје најмилије у стравичном чину терора у селима Мало Орашје и Дубона код Младеновца.

"Не постоје речи које могу да умање бол и тугу. Свим рањенима упућујемо искрене жеље за што бржи опоравак", наведено је у саопштењу породице Карађорђевић.

У саопштењу је наглашено да се дани попут ових никада нису десили у Србији, али и да нико не може да врати оне који су пали као жртве ових незамисливих злочина.

"Нико не може да умањи бол и патњу њихових породица. Ране оних који су преживели ове олује беса ће зарасти, али ожиљци ће остати за цео живот. Не само на телу, него и на душама", наведено је у саопштењу.

Карађорђевићи поручују да сви морамо да се загледамо дубоко у себе и да се упитамо – шта нас је као друштво довело до овде.

"Сви смо тренутно уједињени у тузи, али не треба дозволити да, када туга прође, прође и свест о неопходности да се учине конкретни кораци ка колективном исцељењу. Немогуће је сада рећи шта тачно треба да се уради. Молимо се Богу да пошаље утеху и олакшање пре свих породицама погинулих, али и целом нашем народу и земљи", закључено је у саопштењу.

Министарство унутрашњих послова Србије је након опсежне потраге у околини Крагујевца ухапсила У.Б. /21/ који се сумњичи да је ноћас ватреним оружјем усмртио осам особа и ранио 14.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана