Карађорђевићи угостили патријарха Порфирија и епископе

Срна
Foto: Срна

БЕОГРАД - Принц Александар Карађорђевић приредио је у Белом двору традиционалну вечеру у част засједања Светог архијерејског сабора Српске православне цркве /СПЦ/, којој су присуствовали Његова светост патријарх српски Порфирије и епископи.

Карађорђевић је у обраћању члановима Сабора СПЦ рекао да су Црква и круна увијек биле блиске, да су заједно радиле за добробит народа и државе и да ће тако наставити, саопштено је са Краљевског двора.

"Наше старе традиције нас обавезују, а мудрост наше цркве је вековима стара. Та мудрост нас је провела кроз многе потешкоће, учинила нас јачим и уједињеним. Знам да ће Црква на челу са патријархом Порфиријем наставити да води наш народ на путу јединства и слоге", нагласио је Карађорђевић.

Патријарх Порфирије захвалио је принцу Александру за гостопримство и пожелио срећу и благостање краљевској породици, истичући да је "глава краљевског дома уједно и глава српске породице".

"Краљевски дом је важан део не само наше историје, него и будућности. Он је омогућио да и наш народ сија и споља и изнутра", рекао је патријарх.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана