Капетан Војске Србије осуђен на доживотни затвор због силовања малољетне ћерке

Танјуг
Foto: Илустрација/ВС.рс

ЛЕСКОВАЦ - Вијеће Вишег суда у Лесковцу осудило је данас на казну доживотног затвора капетана Војске Србије С.С. (42) због силовања своје малољетне ћерке у периоду од новембра 2019. до маја 2022. године.

Како се наводи у саоштењу објављеном на сајту суда, приликом одлучивања о врсти и мјери казне суд је имао у виду бројне отежавајуће околности које се односе на начин и вријеме извршења кривичног дјела, личност оптуженог, одсуство емпатије, тежину посљедица кривичног дјела налазећи да не постоје олакшавајуће околности на страни оптуженог осим чињенице да раније није био осуђиван. 

"Суд је нашао да се само оваквом казном може остварити свхра кажњавања, како према самом оптуженом као учиниоцу кривичног дела, тако и према осталим грађанима да се уздрже од вршења оваквих и сличних најтежих кривичних дела", стоји у саопштењу које потписује председник Вишег суда у Лесковцу Небојша Стојичић.

Након објављивања пресуде, суд је донио одлуку да се оптуженом мјера притвора продужи до правоснажности пресуде, односно до упућивања на издржавање казне затвора.

Приликом суђења и доношења одлуке јавност је била искључена.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана