Канцеларија за Косово и Метохију: Курти наставља поход на српске грађане и институције

Срна
Foto: Танјуг

БЕОГРАД - Канцеларија Владе Србије за Косово и Метохију истиче да премијер самопроглашеног Косова Аљбин Курти, упркос бројним апелима европских и свјетских званичника и институција, наставља поход на српске институције и грађане, вођен једином опсесијом - да протјера Србе до потпуног истребљења.

Из Канцеларије је поводом упада Косовске полиције у “Пошту” у Гораждевцу саопштено да је Курти Србе из те српске енклаве оставио без новца за храну и лијекове и да наставља свој поход на српске грађане и институције.

“Такозвана Косовска полиција, по директном Куртијевом налогу, наставила је данас са акцијом малтретирања и застрашивања српског народа на Косову и Метохији, са посебним ударом на повратничко место Гораждевац, не би ли Србе повратнике које су оставили без пензија и социјалних давања сада додатним притиском натерали да напусте своја огњишта”, додаје се у саопштењу.

Куртијеви полицијски и правосудни одреди, како се наводи, упали су у просторије “Поште” у Гораждевцу, извршили претрес, заплијенили компјутере и комплетну документацију, укључујући и пензионе чекове на основу којих се исплаћују пензије најстаријим суграђанима и испитивали грађане да ли подижу новац у динарима, а легитимисали су и новинаре који су се нашли испред објекта.

“Овако изгледа Куртијева демократија и владавина права, који је Србе у овој метохијској енклави оставио без динара примања, без новца да купе лекове или кору хлеба, тако што је пре два дана од радника жПоштеж запленио четири милиона динара намењених пензијама и социјално угроженим категоријама, а сада их додатном репресијом застрашује”, истиче се у саопштењу.

Из Канцеларије за Космет подсјећају да је раније данас Куртијева полиција забранила возилу које је превозило динаре за пензије и социјална давања да уђе на Косово и тако директно угрозио егистенцију пензионера и социјално угрожених категорија, којима је то једини извор прихода.

“Данима уназад суочавамо се са најснажнијим покушајима прогона српског народа у новијој историји. Институције од којих живи српско становништво се затварају и на тај начин се укида право на живот нашем народу и то пред очима међународних представника”, додају из канцеларије за Косово и Метохију.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана