Канцеларија за Косово и Метохију: Курти наставља окупацију сјевера Космета

Срна
Foto: Танјуг

БЕОГРАД - Изградњом полицијске станице у селу Лешак код Лепосавића премијер самопроглашеног Косова Аљбин Курти наставља политику полицијске окупације сјевера Косова и Метохије, саопштено је из Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију.

Из Канцеларије истичу да то не доноси ни сигурност, ни мир српском народу на овим просторима, већ представља директну пријетњу, застрашивање и провокацију преосталим Србима.

Указано је да ни по једној тачки споразума из Брисела, Приштина и Курти немају право да на сјеверу Косова и Метохије подижу своје моноетничке полицијске базе и полицијске полигоне којима желе да коначно протјерају Србе са сјевера Косова и Метохије и заокруже своју политику етничког чишћења

„Чему служи Куртијева полиција на северу Косова и Метохије видело се и синоћ када су брутално претукли и малтретирали српске младиће, а потом их и ухапсили, видело се када су упуцали Милана Јовановића, Срећка Софронијевића, Драгишу Гаљка, када су брутално претукли српску децу Дару и Кристијана, а таквих примера је још много“, наводе из Канцеларије.

Наглашено је да је Курти данас зато и побјегао од новинара и није смио да одговори ни на једно такво питање, јер и он и читава међународна заједница добро знају чему служе његове полицијске станице и базе на сјеверу Косова и Метохије и да тамо нити је добродошао, нити има шта да тражи.

„Срби ће у њему увек видети оно што јесте – насилника, узурпатора и прогонитеља. Зна српски народ кроз своју тешку историју да ниједна тиранија није трајала довека, а наш народ ће кроз све недаће увек уз себе имати подршку своје државе Србије“, закључено је у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана