У селу Могила на КиМ запаљен помоћни објекат породице Јовановић

Срна
Foto: РТС

БЕОГРАД- У селу Могила у Косовској Витини на Косову и Метохији запаљен је помоћни објекат у дворишту српске породице Јовановић, а породична кућа је обијена, саопштено је из Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију.

Напад се догодио синоћ око 22.00 часа, а у пожару нико није повријеђен јер на имању није било никога, будући да је глава породице Благоје Јовановић /73/ недавно преминуо, а његова супруга Љубинка /70/ је отпутовала код сина у Смедерево.

У саопштењу је истакнуто да је ово већ други инцидент у насељу Косовска Витина у свега неколико дана, након што је у уторак, 22. децембра, каменована Основна школа "Младен Марковић", на којој су полупани прозори, а непознати починиоци покушали су да обију и улазна врата.

Канцеларија за Косово и Метохију поручила је да захтијева да починиоци овог злочина буду откривени у најкраћем могућем року и инсистира да приштинске институције прекину са праксом некажњивости злочина чије су мете Срби и њихова имовина.

"На овај начин им се угрожава не само безбедност, уноси додатни немир и страх, већ се угрожава и егзистенција Срба који живе на простору Косова и Метохије", истакли су из Канцеларије.

Претходних недјељу дана поново су појачани напади и притисци на Србе у јужној покрајини.

Светомир Бачевић је у Пећи ухапшен без иједног доказа за ратни злочин, Ненад Арсић је оптужен на шест година затвора на основу исказа лажних свједока, док су непознати починиоци поставили знак на албанском језику "Наша црква", у близини остатака православне цркве у селу Суво Грло код Србице.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана