Канцеларија за КиМ: Срби у константном страху за сопствени живот

Срна, РТС
Канцеларија за КиМ: Срби у константном страху за сопствени живот

ПРИШТИНА - Канцеларија Владе Србије за Косово и Метохију саопштила је, поводом обијања и пљачке куће Драгише Мирића у селу Батусе код Косова Поља, да представници међународне заједнице треба да буду свјесни да Срби на Космету живе у константном страху за сопствени живот због најразличитијих "зулума" којима су свакодневно изложени.

 

Из Канцеларије указује да овакви догађаји не доприносе смиривању тензија на терену и директно угрожавају егзистенцију Срба и њихов одржив останак и опстанак на вијековним огњиштима.

-Континуирани напади на Србе директна су последица порука неодговорних политичара из Приштине, који сеју мржњу према свему српском, а политиком некажњавања дају вјетар у леђа хулиганима и подстичу нове нападе који за циљ имају да унесу немир међу Србима - додаје се у саопштењу.

Из Канцеларије за Косово и Метохију очекује да провалници буду ухапшени и процесуирани.

Непознате особе ноћас су у Батусу код Косова Поља обили и опљачкали кућу Драгише Мирића, члана Привременог органа за општину Дечани и бившег посланика у скупштини у Приштини.

Мирић, који се тренутно налази у Нишу, пренио је РТС-у да га је о провали обавијестио комшија јутрос око девет часова.

-Провалници су развалили улазна и собна врата и направили преметачину у свим просторијама. Највероватније да су ме пратили и знали да викендом кућа остаје празна што су и искористили за пљачку. Док се не вратим не могу да знам шта су однели из куће - рекао је Мирић.

Каже да је о крађи телефоном обиавестио полицију у Грачаници и да му је потврђено да ће обавити увиђај.

Батусе је српско село код Косова Поља у коме живи близу 350 становника, а које је планом о децентрализацији припојено Општини Грачаница.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана