Канцеларија за КиМ осудила напад на српског младића из

Танјуг
Канцеларија за КиМ осудила напад на српског младића из

КОСОВСКА МИТРОВИЦА - Канцеларија за Косово и Метохију најоштрије је осудила мучки напад на српског младића Страхињу Петровића (20) из Грачанице, на путу између Добротина и Доње Гуштерице.

- Сведочење С.П. да су га тројица Албанаца напала и задала му више удараца и то када је паркирао аутомобил српских регистарских ознака „КГ“ указује да је мотив напада етничка нетрпељивост и да је С.П. мета постао управо зато што је Србин' - наводи се у соапштењу Канцеларије.

Додаје се да су са нападнутим младићем у контакту представници Канцеларије на терену.

-Овај напад улио је додатну забринутост и неспокојство у српску заједницу на централном Косову и Метохији која је готово свакодневно изложена бројним провокацијама - наводи се у саопштењу.

Из Канцеларије су позвали надлежне да пронађу нападаче и адекватно их санкционишу.

-Међународне представнике позивамо да осуде овај злочин из мржње и етничке нетрпељивости. Ово је још једно свједочанство да антисрпска, запаљива реторика из Приштине доводи до учесталих напада на српски народ на Косову и Метохији и распирује међуетничку мржњу и нетрпељивост, насупрот настојањима Београда да градимо миран суживот на овим просторима - додају из Канцеларије.

Страхиња Петровић рекао је претходно да су га тројица непознатих Албанаца претукла на путу према селу Добротин, недалеко од Липљана на Косову и Метохији.

Случај је пријављен такозваној Косовској полицији.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана