Канцеларија за КиМ: Обавијестићемо Лајчака о нападу на Србе

Танјуг
Foto: Агенције

КОСОВСКА МИТРОВИЦА - Канцеларија за Косово и Метохију Владе Србије саопштила је да ће обавјестити специјалсног изасланика ЕУ за дијалог Београда и Приштине о синоћњем етнички мотивисаном нападу на двоје малољетних Срба у Сатаром Грацку надомак Липљана.

Захтјевамо да се нападач открије у најкраћем могућем року и адекватно санкционише, јер само то може донекле умирити Србе који су остали да живе у овом мученичком мјесту, наводи се у саопштењу Канцеларије за Косово и Метохију . Нарастајући талас насиља према Србима и српским светињама на Косову и Метохији  у директној је вези са антисрпском реториком и антисрпским деловањем власти у Приштини и крајње је вријеме да међународна заједница таквом дјеловању и албанским екстремистима стане на пут, наводе из Канцеларије за Косово и Метохију.

У саопштењу се подсјећа да се синоћ у Старом Грацку догодио нови етнички мотивисани напад на двоје малољетних Срба, када су без икаквог повода нападнути Сања Д. и Вељко Т. што је унијело огроман страх и узнемиреност међу преостале Србе у овом селу надомак Липљана. Сања Д. и Вељко Т. пресретнути су синоћ током шетње, када је из таксија изашао непознати мушкарац, почео да трчи за њима и виче на албанском.

Они су у посљедњем тренутку успели да се сакрију у оближњу кућу и позову помоћ, док је нападач наставио да лупа по прозору и вратима. Младић и девојка вечерас су дали изјаву у полицији, а њих је обишао и председник привременог органа општине Липљан Милан Јоксимовић. Синоћни напад изазвао је огромну стрепњу међу преосталим Србима у Старом Грацку, у ком никада нису зарасле ране након стравичног масакра 14 жетелаца, додају из Канцеларије за Косово и Метохију.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана