Канцеларија за КиМ: Међународна заједница да осуди напад на младиће

Агенције
Канцеларија за КиМ: Међународна заједница да осуди напад на младиће

БЕОГРАД- Канцеларија за Косово и Метохију саопштила је данас да од међународних организација и Брисела очекује да јасно осуде напад на двојицу младића у Јошаници код Лепосавића и сличне инциденте, а од Приштине да за примјер другима казни полицајце насилнике, јер ће у супротном сваки силеџија у полицијској униформи имати бланко дозволу да "малтретира и пребија" по сопственом избору и нахођењу.

Како се наводи, брутално и ничим изазвано пребијање српских младића Ђорђа М.(24) и Лазара Ђ. (23) у Јошаници код Лепосавића јесте права слика стварности у којој је српски народ принуђен да живи на Косову и Метохији.

Они су са повредама хоспитализовани, а породице младића одмах је примио и предсЈедник Привременог органа Зоран Тодић и понудио им помоћ и подршку.

- Ти момци су без икаквог повода и разлога синоћ били изложени тортури од стране припадника специјалне полиције РОСУ, а најстрашније је то што прекомЈерна употреба силе и примЈењивање полицијске тортуре није пуки инцидент, већ директан налог власти у Приштини да се Срби на сваком кораку малтертирају и застрашују - наводи се у саопштењу Канцеларије.

Како се наводи, полицајци албанске националности нема шта да траже на сЈеверу Косова и Метохије и њихово присуство је противзаконито и директно супротно Бриселском споразуму.

Истиче се да је очигледно задатак РОСУ специјалаца на сjеверу терор и застрашивање, као и да то све отвореније показују.

- У тренутку када се, уз посредовање међународних представника, тражи простор за нормализацију односа Београда и Приштини, на терену Приштина и даље улаже напоре да се постигне сасвим супротно и да српско-албански односи буду додатно нарушени, а међуетнички јаз продубљен - наводи се у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана