Канцеларија за КиМ: Графит терористичке ОВК у селу Сушица

Танјуг
Foto: Танјуг

БЕОГРАД- У селу Сушица надомак Горње Гуштерице, данас је освануо графит који слави терористичку организацију ОВК, а Канцеларија за Косово и Метохију(КиМ) најоштрије је осудила тај инцидент.

Како се наводи у саопштењу Канцеларије за КиМ, ради се о наставку сталних настојања да се српски народ на КиМ застраши и да се међу њих додатно унесе неспокојство и немир.

Канцеларија апелује да се са том праксом смјеста престане, како већ осјетљива и крхка безбједносна ситуација у покрајини не би била још више нарушена.

"Реалност је да на терену имамо све учесталије инциденте усмерене према Србима - некада они имају драстичне облике имовинских и кривичних деликата, а некада су то сасвим неприкривени изливи мржње, као у овом случају, у селу Сушица", наводи се у саопштењу.

Канцеларија за КиМ апелује на Србе у Покрајини да не насједају на провокације, а очекује да полиција и остали безбједносни чиниоци на КиМ предузму видљиве и одлучне кораке како би расвијетлили овај и све дуге инциденте и казнили одговорне.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана