Канцеларија за КиМ: Акција полиције провокација са циљем застрашивања Срба

Tanjug
Foto: Tanjug

БЕОГРАД - Данашњом акцијом у густо насељеном дијелу Косовске Митровице Куртијева полиција је поново демонстрирала прекомерну употребу силе на сјеверу Косова и Метохије, са јединим циљем застрашивања и спровођењем терора над српским народом, саопштила је Канцеларија за КиМ.

"Чињеница је да су Куртијеви ескадрони лаки на обарачу кад год се нађу у српским срединама, па су данас испалили више рафала који су завршили по кућама српских домаћина, зградама и прозорима", наводи се у саопштењу.
    
Тек пуком срећом није било повријеђених или страдалих у овој акцији приштинске полиције, у сред бијела дана и то када је на улици, викендом, већи број мјештана, што је унијело огромно узнемирење код српског народа који је небројено пута страдао управо од стране Куртијевих полицајаца, додаје се. 
    
Ријеч је о смишљеним провокацијама, које уносе додатни немир и подижу тензије на сјеверу КиМ, чега морају да буду свјесни и међународни представници. Никаква акција под плаштом обрачуна с криминалом не смије бити повод за додатну ескалацију на терену и обрачун са српским народом, закључује се у саопштењу Канцеларије за КиМ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана