Каменована школа у Вучитрну, дјеца и родитељи узнемирени

Танјуг
Foto: Канцеларија за Косово и Метохију

ВУЧИТРН - У селу Гојбуља у општини Вучитрн, каменована је основна школа „21. новембар“ и том приликом поломљен је прозор на учионици, оштећена врата нове, као и врата старог објекта школе, саопштила је Канцеларија за Косово и Метохију.

Поред материјалне штете која је причињена, случај је узнемирио родитеље и дјецу која похађају ову образовну установу, а директор школе ће о инциденту обавијестити и полицију и представнике Кфора који покривају овај рејон, наводи се у саопштењу.

-Овим инцидентом настављен је опасни низ етнички мотивисаних напада на Србе којима свједочимо посљедњих дана, а посебно алармантна чињеница јесте да је нападнут објекат у коме бораве дјеца. Данашњим инцидентом, број напада на Србе, српску имовину и објекте СПЦ од почетка 2022. године попео се на 60, а укупно од почетка прошле године имамо 188 оваквих случајева - истиче Канцеларија у саопштењу.

Канцеларија за Косово и Метохију ће санирати штету која је причињена и наставиће да улаже у српске средине на КиМ, али очекује од представника међународне заједнице „да прекину са политиком нереаговања и јасно осуде овај и све претходне инциденте“.

-Нема сумње да је пораст броја етнички мотивисаних инцидената који уносе немир и забинутост посебно код Срба који живе јужно од Ибра посљедица антисрпске политике Приштине која екстремсте и изгреднике “соколи! политиком некажњавања и међународни представници не смијју бити неми посматрачи нити саучесници својим нереаговањем - поручује се у саопштењу.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана