Како су поштари "закочили" процес против монструма из Младеновца

Танјуг
Како су поштари "закочили" процес против монструма из Младеновца

СМЕДЕРЕВО - Оптужница против Уроша Б., осумњиченог да је у селима Дубона и Мало Орашје убио девет особа, прописно је састављена и послата одбрани, али им још није уручена због штрајка Јавног предузећа "Поште Србије".

Како је за Танјуг речено у Вишем суду у Смедереву, након што оптужница буде уручена свим лицима, кривично ванпретресно вијеће ће је испитати по истеку рока од 15 дана за подношење одговора на оптужницу.

Више јавно тужилаштво у Смедереву је оптужницу подигло прије скоро мјесец, 18. октобра.

Тужилаштво је оптужницом, поред Уроша Б., оптужило и његовог оца Радишу Б., ујака Горана Г. и брата од ујака Бориса Г.

Урошу Б. оптужницом је стављено на терет тешко убиство у стицају са  кривичним дјелима недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја, отмица и неовлашћено коришћење туђег возила.

Његовом оцу Радиши Б. стављено је на терет извршење кривичних дела недозвољена производња, држање, ношење и стављање у промет оружја и експлозивних материја у стицају са кривичним делом тешко дело против опште сигурности. Истрагом је утврђено да је Радиша Б. у кући у којој је живио, неовлашћено држао већу количину ватреног оружја, муниције и експлозивних материја и то један пиштољ, један револвер, 241 комада метака различитог калибра, црни барут у количини од укупно 854,38 грама, као и различите делове за оружје.

Горан и Борис Г. из Крагујевца, оптужени су због постојања оправдане сумње да су извршили кривично дјело недозвољена производња, држање, ношење и стављање у промет оружја и експлозивних материја, јер су у кући и помоћној просторији неовлашћено држали већу количину оружја, муниције и експлозивних средстава.

Урошу Б. стављено је на терет да је 4. маја у селима Мало Орашје код Смедерева и Дубона код Младеновца, пуцајући из аутоматске пушке и пиштоља лишио живота девет људи, од којих је двоје било малољетно, а покушао да лиши живота још 20 људи, од којих је ранио њих 12.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана