Јусуфспахић: Вратити се Богу и изворним вриједностима

Срна
Јусуфспахић: Вратити се Богу и изворним вриједностима

БЕОГРАД - Београдски муфтија Исламске заједнице Србије Мустафа Јусуфспахић изразио је данас саучешће породицама жртава које су страдале у трагедијама у Београду и Младеновцу, поручивши да је највећа одговорност свих да се врате Богу и изворним вриједностима.

“Наша највећа одговорност јесте да се вратимо изворним вредностима јер имамо утабан пут. Тај пут се показао као исправан, подигао је на милионе људи, нема потребе да тумарамо, само да се мало ресетујемо и да мање струје користимо, а више љубави међу собом”, рекао је Јусуфспахић.

Према његовим ријечима, удаљили смо се од Божијег пута, који је неопходан за баланс у животу.

“Бог нама жели смирај, жели нама утеху, жели нам љубав коју нам даје, несебичну славу, али исто тако жели од нас да изгради исправно друштво, друштво које зна да вреднује и које није неправедно”, објаснио је Јусуфспахић.

Он је нагласио да је рјешење вратити се Богу и да дјецу учити лијепом понашању, јер су, нажалост, испуштена.

“Моје саучешће свима који су изгубили. Ми смо сви изгубили. Саучешће читавом друштву изражавам и себи самоме, јер су то деца дата нам од Бога у аманет, а нисмо испунили тај аманет”, закључио је Јусуфспахић.

У двије пуцњаве које су се догодиле прошле седмице у Београду и Младеновцу убијено је 17 младих људи, највише дјеце, а 20 је повријеђено.

Нападачи су у оба случаја ухапшени, дјечак, ученик седмог разреда у школи на Врачару, гдје је усмртио осам ћака и радника обезбјеђења, као и 21-годишњак који је у селима код Младеновца убијено осам људи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана