Јустин именован за епископа хвостанског

Танјуг
Јустин именован за епископа хвостанског

БЕОГРАД - Патријарх српски Порфирије началстововао је данас у старом Саборном храму Светог архангела Михаила у Београду свечаним чином наречења архимандрита Јустина (Јеремића) за епископа хвостанског, саопштено је из Српске православне цркве (СПЦ).

Поред патријарха Порфирија, у чину наречења су учествовали архиепископ охридски и митрополит скопски Јован и господа епископи, британско-скандинавски Доситеј, врањски Пахомије, шумадијски Јован, зворничко-тузлански Фотије, милешевски Атанасије, нишки Арсеније, далматински Никодим, осјечко-пољски и барањски Херувим.

У свечаности наречења учествовали су и епископ ваљевски Исихије, моравички Антоније, ремезијански Стефан, топлички Јеротеј, стобијски Давид и умировљени канадски Георгије.

''''Пред присутним сабрањем Свете Цркве архимандрит Јустин је прихватио вољу и одлуку Светог архијерејског сабора који га је на овогодишњем заседању изабрао за Епископа хвостанског, викара Патријарха српског. Наречени Епископ је затим началствовао вечерњом службом'''', наводи се у саопштењу СПЦ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана