Јовановић: Разговарао сам са Куртијем, о Косову се не сме ћутати

Танјуг
Јовановић: Разговарао сам са Куртијем, о Косову се не сме ћутати

БЕОГРАД - Предсjедник Либерално-демократске партије Чедомир Јовановић саопштио је да је у Приштини разговарао са премијером привремених приштинских институција Аљбином Куртијем и навео да се "о Косову не сме ћутати".

Јовановић је, у видео снимку са Мердара објављеном синоћ на мрежи Икс, на повратку из Приштине, навео да "свако од нас носи своје бреме и никоме данас није лако".

-Ја сам веровао и верујем да је Вучић свестан тог терета и да цени и разуме мир који је потребан и Србима и Албанцима - рекао је Јовановић.

Јовановић је навео да Куртија познаје 30 година и да, након разговора у Приштини, "верује да је крв проливена у Бањској последња крв која се пролива у сукобу српског и албанског народа на Косову" и да су животи који су тамо изгубљени "последња цена коју плаћамо за историјски неспоразум наша два народа".

 

Kurti:”da li je Beograd interesantan i lep kao onda kada smo bili studenti?” ja:” i interesantniji i lepsi, mnogo…kao i Pristina!” pic.twitter.com/MtKNsfwNYA

— Čedomir Jovanović (@Ceda_Jovanovic) December 3, 2023

 

Указујући да је Србија пред изборима, Јовановић сматра да се о Косову, како је рекао, "мора рећи истина".

.О Косову се не сме ћутати. Мора се рећи истина и мора се кренути другим путем - оцијенио је Јовановић.

Додаје да је он ту истину давно рекао, „пре више од 20 година“ и да је "због тога жигосан као издајник", а да данас, према његовим ријечима, "много више људи разуме да је урадио оно што је морао", зато што, како је навео, "воли свој народ и што зна да не може волети и желети добро Србима, а да нема снагу да воли и косовске Албанце и покуша да их разуме".

-"Данас верујем и у наше друштво и његову способност да подржи политичке промене које су нам потребне како би сви на Косову нашли свој мир, а ми право на нови почетак - навео је Јовановић на видео снимку.

Уз снимак је написао да га је Курти питао "да ли је Београд интересантан и леп као онда када смо били студенти?", а да је он одговорио "и интересантнији и лепши, много…као и Приштина!"

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана