Јовановић: Протест Албанаца због књиге о Косову бесмислен

Срна
Јовановић: Протест Албанаца због књиге о Косову бесмислен

БЕОГРАД - Бивши шеф српске дипломатије Владислав Јовановић оцијенио је као бесмислен потез Приштине која је упутила протест Европској комисији због књиге "Хришћанско наслеђе Косова и Метохије", која је стајала на столу током састанка предсједника Србије Александра Вучића и европског комесара Оливера Вархељија у Мисији Србије у Бриселу.

Јовановић је оцијенио да ова "нота" представља дипломатски ћорскокак, јер се књига нашла у Амбасади Србије и гости не могу да утичу на оно шта ће се наћи на столу домаћина.

- Тим пре што је хришћанско наслеђе Косова и Метохије неспорна чињеница - истакао је Јовановић за "Вечерње новости".

Он је рекао да Албанци у својој екстремности и негацији свега што је српско иду до бесмислених потеза попут овог, рачунајући да ће безброј пута поновљена лаж учинити неки утисак на Запад.

- Бојим се да је и ово наговештај једне добро смишљене и шире клеветничке офанзиве Албанаца на политичком и културном плану, како би убедили друге да Срба не само да нема више на Косову и Метохији, него да су на тим просторима преузимали туђе светиње и проглашавали за своје - додао је Јовановић.

Министар спољних послова самопроглашеног Косова Мељиза Харадинај Стубла упутила је ноту Европској комисији због књиге "Хришћанско наслеђе Косова и Метохије", које је стајала на столу током састанка европског комесара Оливера Вархељија и предсједника Србије Александра Вучића у Мисији Србије у Бриселу.

Приштину је посебно "забољело" то што је фотографију са састанка Вархељи објавио на свом профилу на "Твитеру".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана