Јовановић: Не можемо говорити да је Данка Илић убијена

Танјуг
Јовановић: Не можемо говорити да је Данка Илић убијена

БЕОГРАД - Предсједница Националне асоцијације за борбу против насиља Маја Јовановић изјавила је данас да након два мјесеца нерасплета догађаја, неоткривања тела и потпуно различитих изјава двојице осумњичених за убиство двогодишње дјевојчице Данке Илић не може да се говори да је дјевојчица убијена докле год се тијело не пронађе, већ да се тражи дјевојчица која је нестала.

Она је рекла да је било за очекивати да ће један од осумњичених за убиство дјевојчице Срђан Јанковић, који се два мјесеца бранио ћутањем, а онда негирао да је учествовао у убиству, да грађани и јавност ништа конкретно и специјално неће сазнати из његовог исказа. 

Према ријечима Јовановићеве, потпуно различите изјаве осумњичених гдје један каже да никада  није видио девојчицу, док други који је био на мјесту сувозача тврди да је девојчица ударена аутом, стављена у задњи дио аута, убијена и онда бачена на депонију, доводи комплетан случај у мат позицију.

Јовановић каже да је неопходно сачекати и видјети да ли ће други осумњичени, који је признао убиство, бити спреман да информацијама и доказима поткријепи своју изјаву. 

"Ми као особе које јавно износимо своје мишљење и важимо за стручњаке и професионалнце, морамо концизно схватити да свако наше излагање има тежину. Апелујем на све грађане Бора, Злота, Бањског поља који нису били спремни да изађу са одређеним информацијама, да то сада ураде као што смо имали случај комшије који има викендицу своје мајке у близини, који је видео двојицу осумњичених у сасвим другом делу депоније и такву изјаву дао полицији", напоменула је она.

Додаје да је неопходно да постоји такав вид информација у оваквој ситуацији када постоји много нејасноћа и неправилности јер је свака информација од великог значаја.
  
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана