Јована Јоксимовић нови главни и одговорни уредник Тањуга

Срна
Јована Јоксимовић нови главни и одговорни уредник Тањуга

БЕОГРАД - Нови главни и одговорни уредник новинске агенције Тањуг је Јована Јоксимовић, а у плану новог менаджмента ове донедавно државне медијске куће је и отварање телевизије Тањуг.

Крајем прошле године, фирма пјевача Жељка Јоксимовића и Мање Грчић "Минакорд медија" и РТВ Панчево купили су права на Тањуг за 628.000 евра на 10 година.

Некадашње Јавно предузеће Новинска агенција Тањуг, која је одлуком Владе Србије на 10 година уступљена фирми "Тачно", прије три дана је избрисана из Агенције за привредне регистре, пренијели су београдски медији.

Телевизијски водитељ и новинар Јована Јоксимовић рекла је да јој је част што ће бити "на челу тима најбољих новинара у држави".

"Привилегија је добити могућност да наставимо традицију дугу скоро 80 година. Циљ нам је да будемо тачни, најбржи, објективни и кредибилни. Сигурна сам да ће Тањуг и убудуће бити окосница свих важних догађаја у земљи, региону и свету", додала је Јоксимовићева.

Мања Грчић рекла је да модернизација Тањуга почиње, те да је план да се направи најмодернија агенција у региону.

"План је да, као и све што смо до сада радили, унапредимо, да искористимо бренд и традицију и наше знање како бисмо направили најмодернију агенцију у региону. У плану су велика финансијска улагања, као и отварање телевизије Тањуг", истакла је Грчићева.

Тањуг више није јавно предузеће, а сви његови сервиси регистровани су на фирму "Тачно", чији је Грчићева директор.

Према уговору са Републичком дирекцијом за имовину, жигови Тањуга уступљени су на кориштење том предузећу на 10 година.

Право својине на непокретним и покретним стварима, право кориштења на стварима у јавној својини и друга имовинска права припадају Републичкој дирекцији за имовину.

Јована Јоксимовић је водитељску каријеру започела 2001. године на телевизији БК, гдје је водила ауторске емисије "Трејлер" и "Блокбастер" посвећене филму.

На РТС је прешла 2005. године, почевши да води Јутарњи програм.

У марту 2010. године је заједно са колегом Срђаном Предојевићем напустила РТС и прешла на телевизију "Пинк" као водитељ јутарњег програма, а у јануару 2018. је, такође, са Предојевићем, напустила "Пинк" и прешла на телевизију "Прва" да води јутарњи програм.

У септембру 2020. напушта "Прву", а од 7. децембра исте године води јутарњи програм "УранаК1" на кабловском каналу К1 са Грчићевом, која је и власник те телевизије заједно са Жељком Јоксимовићем, Јованиним супругом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана