Брутално претучен још један Србин у полицијској станици на Косову

Срна
Foto: Илустрација

ПРИШТИНА- Полицајац у полицијској станици у сјеверној Косовској Митровици брутално је претукао Милоша Суботића, саопштила је Српска демократија, из које су осудили полицијску репресију над Србима која узима маха.

Српска демократија објавила је снимак хапшења Суботића и повреде које је синоћ задобио, те позвала међународне организације и амбасаде да предузму конкретне мјере да се укине репресија над Србима и осталим неалбанцима на Косову и Метохији.

Српска листа саопштила је да је брутално пребијање Милоша Суботића у сјеверној Митровици у просторијама косовске полиције одраз србофобије чији су промотери премијер самопроглашеног Косова Аљбин Курти и министар унутрашњих послова Џељаљ Свечља, који на сјевер Косова гледају као на освојену територију гдје је дозвољено све како би био протјеран српски народ, саопштила је

"Осуђујући ово злодело очекујемо да се најхитније огласе међународни представници, а пре свих Еулекс чији представници мониторишу рад Куртијевих фаланги и да одговоре на питање ко је и зашто претукао нашег суграђанина, као и где су они били док су њега везаног брутално тукли унутар полицијске станице, те када ће јавно представити извештај о свим случајевима прекомерне употребе силе од Куртијеве полиције и захтевати кажњавање одговорних?", наводи се у саопштењу.

Из Српска листе истичу да се ћутање међународних представника у Приштини доживљава као одобравање и да зато није ни чудо што, у периоду када Србе малтретирају, Еулекс ћути, а њихови припадници добијају похвале челника косовске полиције што је у најмању руку парадоксално.

"Зато понављамо став који смо више пута јасно истакли на састанцима са међународним представницима који говоре о владавини права - да су од свих који крше закон најгори они који носе униформу", наглашава се у саопштењу.

ПРЕБИЈАЊЕ СУБОТИЋА ДОКАЗ ДА ПРИШТИНА КОРИСТИ ГЕСТАПОВСКЕ МЕТОДЕ НАД СРБИМА

Канцеларија Владе Србије за Косово и Метохију саопштила је да пребијање Србина из Косовске Митровице Милоша Суботића у полицијској станици изнова потврђује да Приштина против припадника српског народа сада већ рутински примјењује гестаповске методе застрашивања и насиља.

Из Канцеларије упозоравају да су прекомјерна употреба силе и полицијска тортура одавно свакодневица на сјеверу Косова.

"Јасно је да акти насиља и тортуре над Србима имају само један циљ - застрашивање у функцији протеривања и етничког чишћења северног дела покрајине", наводи се у саопштењу.

Из Канцеларије за Косово и Метохију поручили су да ће Србија наставити да методично евидентира све нападе на Србе, јер ће одговорне морати да сустигне правда.

У саопштењу се додаје да је међународно присуство на Косову дужно да, у складу са међународним правом и прописима који би требало да се примјењују на терену, спријечи тортуру над Србима и све отворенија кршења људских права српског народа.

"Предстојеће седмице ће пред Саветом безбедности УН бити размотрен нови шестомесечни извештај Унмика о ситуацији на Косову и Метохији, а Србија ће и ову прилику искористити да пажњу светске јавности скрене на све видове физичког и правног насиља које над Србима спроводи режим Аљбина Куртија", наводи се у саопштењу.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана