Јоргованка Табаковић поново изабрана за гувернера НБС

Танјуг
Foto: Агенције

БЕОГРАД - Скупштина Србије завршила је прву сједницу ванредног засједања на којој је усвојила укупно 60 тачака дневног реда, међу којима и Декларацију о заштити права и будућности српског народа донијету на Свесрпском сабору.

На сједници је Јоргованка Табаковић поново изабрана за гувернера Народне банке Србије /НБС/, а Благоје Пауновић за предсједника Фискалног савјета Србије.

Посланици су усвојили више закона којима се омогућава задуживање за инфраструктурне пројекте, међу којима за изградњу Националног стадиона у Сурчину код Београда у износу од 42 милијарде динара /359 милиона евра/.

Такође, и за брзу саобраћајницу Рума-Шабац-Лозница у износу од 11,7 милијарди динара /100 милиона евра/, те изградњу обилазнице око Крагујевца у износу од 12 милијарди динара /102,6 милиона евра/.

Усвојене су и измјене Закона о привременом уређивању начина наплате таксе за јавни медијски сервис, којима се повећава претплата за јавни сервис за 50 динара /0,42 евра/.

Умјесто досадашњих 299 динара /2,56 евра/ такса ће износити 349 динара /2,98 евра/, због повећања просјечне зараде и пензија и високих иницијалних трошкова штампе и дистрибуције рачуна.

Скупштина је усвојила и више међудржавних споразума, као и измјене Закона о посебним условима за реализацију пројекта изградње станова за припаднике снага безбједности, према којима припадници снага безбједности неће моћи да издају стан купљен повољније. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана