Језиви детаљи смрти пензионерке Славке из Лознице (64)

kurir.rs
Језиви детаљи смрти пензионерке Славке из Лознице (64)

Славка Јевтић (64), која је у петак нађена мртва у свом запаљеном стану у Улици Георгија Јакшића у центру Лознице, највјероватније је убијена, показала је досадашња истрага.

Иако обдукција тијела несрећне жене није завршена, према изјавама њених првих комшија и неких трагова нађених у запаљеном стану, сумња се да је она у петак рано ујутру отворила некоме врата.

– Славкине прве комшије испричале су да су прије пожара чуле да неко лупа на Славкина врата. Затим су чули њене повике у помоћ, а један комшија је рекао да је јасно чуо како Славка виче: “Пусти ме, зваћу полицију” – каже извор Курира.

– Комшије су убрзо после ове вике истрчале из својих станова. Испричали су да је Славкин стан био откључан и да су, чим су отворили врата, видјели њене ноге у предсобљу. Истовремено, дим је куљао из стана, али просторија у којој је она нађена није горјела – додаје извор.

Комшије су одмах позвале ватрогасце и Хитну помоћ, али су љекари могли само да констатују смрт.

– Више јавно тужилаштво из Шапца обавило је увиђај у сарадњи с полицијом. Наређена је обдукција тијела Славке Јевтић. Резултати обдукције још нису стигли у тужилаштво – рекао је јуче Милан Милутиновић, портпарол шабачког Вишег тужилаштва.

Она је у том стану у центру Лознице живјела сама.

– Пензију је стекла радећи у “Дрини”. Била је фина и повучена жена и сви смо је поштовали. Стан у коме је живјела припадао је једном дједи о коме се она бринула док он није преминуо, а када је умро, наслиједила је ту некретнину – каже комшија.

Подсјетимо, ватрогасци су у петак око 6.15 добили дојаву да гори стан на другом спрату зграде у Улици Георгија Јакшића. Пожар је кренуо из једне собе, док су остале просторије биле задимљене, а настрадала жена није била у просторији захваћеној пламеном.

– Да ли је неко починио убиство, па покушао да сакрије трагове злочина паљењем стана, или се одиграло нешто друго, биће јасније када стигну резултати обдукције – каже извор.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана