Јевтић: Аутобуси из Штрпца заустављени два пута, полицијско саопштење шлаг на торту

Срна
Јевтић: Аутобуси из Штрпца заустављени два пута, полицијско саопштење шлаг на торту

ШТРПЦЕ - Градоначелник Штрпца Далибор Јевтић рекао је да су данас два пута заустављени аутобуси којима су Срби кренули на протест у Рударе и да није тачно саопштење полиције самопроглашеног Косова да није зауставила грађане из те општине.

Јевтић је на навео да је полиција први пут када је зауставила аутобус написала казну за топограф.

- Истина о томе да полиција није зауставила и вратила аутобусе из Штрпца је једнака истини да је данас у Рудару било 1.500 Срба на протесту. Аутобуси су најпре заустављени код Фабрике Силкапор, где је написана казна за топограф - написао је Јевтић на “Твитеру”.

Он је рекао да су аутобуси, након 100 метара, поново заустављени, одакле су враћени назад.

- Опет се траже сва документа, креће легитимисање путника и потом претрес аутобуса да случајно нема неког оружја. Полиција затим каже да аутобуси не могу да наставе јер линија није регистрована. Аутобуси су се вратили у Штрпце око 11.30 часова. Шлаг на торту - саопштење косовске полиције - нагласио је Јевтић.

Више хиљада људи са простора цијелог Косова и Метохије поручило је данас са свенародног протеста испред крста у мјесту Рударе, у општини Звечан, да Срби желе да остану и опстану на свом, а од међународних организација затражило да их заштити од насиља Приштине.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана