Јединица Војске Србије упућена у Либан

Срна
Јединица Војске Србије упућена у Либан

БЕОГРАД - Јединица Војске Србије из састава Команде за обуку упућена је у мултинационалну операцију у Либану, гдје ће наредних шест мјесеци извршавати задатке у саставу мировних снага УН.

Ријеч је о воду за заштиту снага који ће у зони операције бити ангажован на обезбјеђењу базе УН у којој је смјештен италијански контингент.

Припадници ове јединице су прије упућивања у мисију прошли свеобухватне припреме које су укључивале и вишемјесечну обуку на полигонима и вјежбалиштима Војске Србије, како би у потпуности били спремни за ангажовање у мировној операцији, саопштено је из Министарства одбране Србије.

Они ће у Либану замијенити припаднике Војске Србије који су претходних шест мјесеци успјешно реализовали исте задатке и овог мјесеца завршавају своје ангажовање у овој блискоисточној земљи.

Војска Србије је учешће у мировној операцији УН у Либану отпочела 2010. године.

Тренутно, осим вода за заштиту снага, Војска Србије у Либану ангажује и пјешадијску чету, као самосталну јединицу у саставу шпанског батаљона, штабне официре у команди мисије и групу специјалистичких официра задужених за подршку српском контингенту.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана