Један од вођа Партизанових навијача оптужен за напад на полицајца

Танјуг
Један од вођа Партизанових навијача оптужен за напад на полицајца

БЕОГРАД- Више јавно тужилаштво у Београду поднело је данас Вишем суду у Београду оптужни предлог против једног од вођа Партизанове навијачке групе "Shadows" Давида В. (24) због оправдане сумње да је 11. априла ове године насрнуо на полицијског службеника приликом пражњења трибине стадиона ФК Чукарички на прекинутој утакмици између ФК Чукарички и ФК Партизан.

Окривљеном се на терет ставља кривично дело насилничко понашање на спортској приредби или јавном скупу, саопштило је Више јавно тужилаштво у Београду.

Тужилаштво је у оптужном предлогу суду предложило да Давиду В. продужи притвор да не би у кратком временском периоду поновио кривично дjело, имајући у виду да је и раније осуђиван.

Такође је предложило да му суд опозове условну осуду од годину дана затвора и да му изрекне нову јединствену казну од две године и девет мjесеци затвора, као и новчану казну од 50.000 динара.

Предложено је и изрицање мjере безбjедности забране присуствовања фудбалским и кошаркашким утакмицама спортског друштва Партизан у трајању од пет година.

Постоји оправдана сумња да је Давид В. 11. априла на стадиону ФК Чукарички током прекида домаће првенствене утакмице између ФК Чукарички и ФК Партизан физички напао полицијског службеника З.А. Он је у моменту пражњења трибина, док се налазио у групи навијача, каишем црне боје ударио З.А. у пределу шлема и штита, а потом се удаљио у групу навијача.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана