Један од најближих Путинових сарадника у Београду за Дан државности

Срна
Један од најближих Путинових сарадника у Београду за Дан државности

БЕОГРАД - У посјету Србији у понедјељак, 15. фебруара, на Дан државности, стиже потпредсједник руске владе и један од најближих сарадника предсједника Русије Владимира Путина Јуриј Борисов.

Министар за иновације и технолошки развој Србије Ненад Поповић оцијенио је да је Путин, слањем једног од својих најближих сарадника, одлучио да Србији за овај празник пошаље веома јасну поруку да је уз њу.

“Председник Русије је решио да Србији за овај празник пошаље веома јасну поруку да је Русија уз српски народ, па је и једног од својих најближих сарадника, потпредседника владе Јурија Борисова, одредио да дође у Србију за Дан државности”, рекао је Поповић.

Поповић је изјавио за ТВ “Пинк” да је Борисов одговоран за два најважнија сектора, односно да су цијела руска привреда и војна индустрија под његовом ингеренцијом, као и производња вакцина.

“Србија има одличну сарадњу у војној индустији с Русијом и његов долазак представља јасну поруку Путина какав је његов однос према Србији, али и однос поштовања према председнику Александру Вучићу”, рекао је Поповић.

Борисов и Поповић су копредсједници Међувладиног комитета Русије и Србије, који ће се састати током посјете руског званичника.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана