Јанковић: Родитељи да нађу више времена за децу, да их слушају и посматрају

Танјуг
Јанковић: Родитељи да нађу више времена за децу, да их слушају и посматрају

БЕОГРАД - Повереница за заштиту равноправности Бранкица Јанковић изјавила је данас да би родитељи требало да нађу више времена за своју дјецу, да их слушају, али и посматрају.

Јанковић је навела да нас све, послије јучерашње трагедије у ОШ "Владислав Рибникар", преплављују туга, бес и страх, али да је важно да будемо одговорни и разумни.

"Последњу реч би требало да препустимо надлежнима и стручњацима, да они објасне шта је било, да чујемо коначну верзију, склопимо све коцкице мозаика, да га процесуирамо. Да дуго разговарамо и пронађемо начин да учинимо све што је у нашој моћи да се трагедија не понови", рекла је она гостујући на РТС-у.

Јанковић је истакла да је за њу преовлађујући утисак јучерашњег дана била тишина.

"Први пут имам осећај да смо у времену буке у коме иначе живимо и када нико никога не слуша, јуче први пут чули тишину. Први пут се чујемо и ако може нешто корисно да се извуче, то је да се сви преиспитамо и да се све у систему промени, у институцијама, школама, медијима, али и у нашим кућама и породицама. То би била моја порука", рекла је повереница Јанковић.

Према њеним ријечима, родитељи би требало више да слушају своју децу, али и да их посматрају.

"Неће вам они тек тако све рећи са врата, имам тај и тај проблем, морају да вам верују и ви да их посматрате. По кораку како улазе у кућу. Мислим да ће данас поверење и искреност постати оно што је био новац, ништа не може да буде исто", рекла је повереница.

Изјавила је саучешће свима које је погодила јучерашња трагедија, уз наду да ће деца и наставница преживети и наћи начин да се опораве од трагедије, али и да ће деца пронаћи начин да преживе трауму.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана