Јанковић прихватио кандидатуру за градоначелника Београда

Танјуг
Foto: Агенције

БЕОГРАД - Бивши дипломата и професор Филолошког факултета у пензији Владета Јанковић одлучио је вечерас да прихвати понуду дела опозиције и буде носилац листе за београдске изборе и кандидат за градоначелника Београда.

То је потврђено у заједничком саопштењу С СП, Народне странке, ДС, Покрета слободних грађана, Покрета слободна Србија, Покрета за преокрет, Синдиката Слога и Демократске заједнице војвођанских Мађара.

Најавили су да ће представљање “заједничког фронта опозиције и нестраначких личности” на предстојећим изборима бити одржано у среду, 2. фебруара, у Београду.

И пре него што је потврдио своју кандидатуру Јанковић је добио подршку од неких опозиционих кругова, као и владике Григорије, академика Лјубомир Симовић, али цула су се и оспоравања, такође из опозиционих кругова.

Бивши председник ДС и Србије, а сада лидер СДС Борис Тадић недавно је подсетио на Јанковићеву подршку Црвеним береткама, односно поменуо је да је стајао иза штрајка Црвених беретки код Сава центра, што је, како је рекао, бесрамно.

Тадић се у једној емисији сагласио са Ивицом Дачићем да је нелогично да Јанковића сада кандидују странке које су наслеђе ДС, али је додао и да је то “логика наше политичке културе”.

Радомир Лазовић из "Не давимо Београд" назвао је Владету Јанковића старим конзервативним за функцију градоначелника.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана