Јанковић: Људи играју руски рулет са својим здрављем

Танјуг
Јанковић: Људи играју руски рулет са својим здрављем

НИШ - Притисак на ковид објекте у Нишу ће расти, људи не знају гдје су се заразили, као да играју руски рулет са својим здрављем, изјавио је данас замјеник директора Клиничког центра у Нишу Радмило Јанковић.

Јанковић је за РТС оцијенио да апели неће имати таквог ефекта да се прекине ланац заражавања и да ће епидемијска кривуља расти и наредних дана, наглашавајући да су болнице пуне и у Нишу.

- У овом тренутку имамо око 400 тешких пацијената у ковид јединицама у КЦ Ниш и у Нишкој бањи. То је два и по пута више него пре две недеље. Притисак на ковид објекте ће расти. Одлазе драги људи, цењени суграђани академици, лекари, културни радници. Вирус су ширили тинејџери, а старији не знају како су се заразили, што наводи на закључак да је у питању други сој вируса који се шири већом брзином. Наша интензивна нега је скоро пуна са 60 пацијената. Никада није било толико-  упозорио је Јанковић.

Он сматра да нема никаквог основа за попуштање мјера јер је, како каже, „једини начин да се из овога извучемо пооштравање мјера и интензивирање вакцинације“.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана