Миљковић испитивао свjедока злочина у Сурдуку: "Зар можете рећи да је горео човек?"

Tanjug
Foto: Tanjug

БЕОГРАД - У Специјалном суду у Београду данас је исказом свједока настављено суђење организованој криминалној групи Вељка Беливука и Марка Миљковића, чији припадници се потврђеном оптужницом терете за седам убистава, трговину дрогом, незаконито држање и ношење оружја, отмице и силовање.

Одговарајући на питања Миљковића, у вези с наводима оптужнице да су припадници Беливукове групе спалили тијело Горана Михајловића у дворишту куће у Сурдуку,  данашњи свједок Верица П. рекла је да мисли да не би могла да препозна мушкарца с којим је причала једног дана у Сурдуку, гдје живи од 2012. године, када га је видјела, с још двије особе у даљини, како пале нешто у бурету. 

Она је рекла и да је стајала на метар или два од те ватре.
   
Миљковић је постављао питања свједоку, те је питао да ли је могуће да је у том бурету запаљен човјек, а то питање судија није дозволила.

Видјела је да је то контролисана ватра и да гранчице вире из бурета, а поред се налазила и вода како би угасили ватру ако се распламса, прецизирала је она.
   
Са једним мушкарцем је, како је рекла,  причала, а он је имао тегет комбинезон, био је висок и како је казала "шланк".
   

Она тврди да јој је тај мушкарац објаснио да су плац купили нови власници и да су њих ангажовали да очисте то двориште, па је додала да је тај мушкарац са којим је причала био врло љубазан, као и да су лијепо очистили па је "хтјела да им тражи визит карту да и њој очисте двориште".
     

Верица П. је навела да се у дворишту налазио и неки аутомобил пик-ап или мањи камион.
     

Беливук свједоку није постављао питања, а окривљени-сарадник Никола Спасојевић је у свом исказу рекао да је управо Беливук причао са њом, као и да је тада Беливук рекао "да је пришла мало ближе морали би да убијемо њу".
   

Миљковић је затим суду предочио неслагања у искази Спасојевића и овог свједока. 
 
Према наводима из оптужнице припадници ове групе су Горана Михајловића прво отровали у кући у Ритопеку, а потом његово тијело спалили у дворишту куће у Сурдуку.
   
Судија је затим наставила са приказивањем писане документације, што је започела на јучерашњем суђењу. 

Браниоци оптужених Милована Тадића, Александра Вучељића и Немање Лакићевића су предложили да се њиховим брањеницима укине притвор или замени блажом мjером.

Адвокат Далибор Катанчевић, бранилац Немање Лакићевића је предложио је суду  50.000 евра као јемство  за Лакићевића.

Бранилац Миљана Перендија је за Филипа Ивановског тражила да му се укине мjера забране напуштања боравишта, односно да му се укине та мера и одреди забрана напуштања Србије.
       

Адвокат Сања Ћериман предложила је суду да Влади Георгијеву укине меру забране напуштања боравишта као и да им се аутомобили који су привремено одузети од њих врате.
     

Бранилац Мијата Симеуновића Ивана Остојић је затражила од суда да се њеном брањенику укине мера забране напуштања боравишта.
Тужилац се противио свим предлозима бранилаца. 

Судија је одредила паузу како би донела одлуку о предлозима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана