Изречена прва затворска казна за нереде у Конгресу 6. јануара

Анадолија
Изречена прва затворска казна за нереде у Конгресу 6. јануара

ЊУЈОРК - У Сједињеним Америчким Државама (САД) изречена је прва затворска казна због учешћа у нередима у америчком Конгресу, 6. јануара ове године.

38-годишњи Паул Ходгкинс рекао је пред судом како се каје због почињених кривичних дјела “наношење штете згради Конгреса”, “ометање функционирања чланова Конгреса”.

Федерални тужилац Рандолф Мос истакао је да је Ходгкинс починио велики напад на демоктацију. Будући да је признао кривицу и изразио жаљење због тога, Суд је одлучио смањити 18-мјесечну затворску казну коју су затражили тужиоци.

Суд је Ходгкинса осудио на осам мјесеци затвора.

Казна изречена Ходгкинсу са Флориде могла би бити преседан за приближно 230 присталица бившег предсједника Доналда Трампа који су били у притвору због нереда у Конгресу 6. јануара и чекају суђење по истој оптужби.

У јуну се Ходгкинс, у сарадњи с тужиоцима, изјаснио кривим за оптужбу за блокирање бројања изборних гласова упадом у Сенат.

Зграда Конгреса је била поприште великих нереда који су избили 6. јануара када су присталице одлазећег америчког предсједника Доналда Трампа провалиле унутар зграде.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана