Излио се Ибар у Косовској Митровици, преко 50 поплављених кућа у општини Звечан

Танјуг
Foto: kosovo online

ПРИШТИНА - Услијед обилних падавина које на сјеверу КиМ трају више од 15 сати, излила се ријека Ибар у близини главног моста у сјеверној Косовској Митровици, а у општини Звечан су се излили потоци и ријеке, а поплављено је више од 50 кућа.

Командир ватрогасне станице у Звечану Владан Радомировић казао је да овакву ситуацију са поплавама не памте ни најстарији становници Звечана.

"Ситуација је најтежа у посљедњих 50 година. Имамо великих проблема са бујицама, а ниво ријеке Ибар је у порасту на готово свим тачкама. Све је угрожено. Више од 50 кућа је поплављено, тренутно је најтеже у Грабовцу где је дошло до великог клизишта које је почупало и бандере и срећа је што бандере нису пале на куће, јер би било и настрадалих", рекао је Радомировић.

Он каже да су ангажоване све екипе, али и да надлежне службе не могу све да постигну јер стално добијају нове пријаве грађана.

Пут којим се из сјеверне Косовске Митровице и Звечана иде за Зубин Поток је блокиран због одрона и тренутно је непроходан а како јавља Косово онлајн, у току су покушаји да се пут оспособи и очекује се додатна механизација.  

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана