Излијечена беба из Ниша која је заражена вирусом корона у првој седмици живота

Танјуг
Излијечена беба из Ниша која је заражена вирусом корона у првој седмици живота

НИШ- Беба која се у првој седмици живота заразила вирусом корона, успјешно је излијечена у Клиничком центру (КЦ) Ниш, потврдила је координаторка дјечије ковид болнице и директорка Клинике за дјечију хирургију КЦ Ниш Анђелка Славковић.

Славковићева је подсјетила да су бебу стару само седам дана са симптомима Kовида- 19 у КЦ Ниш довели родитељи, као и да је након тога лабораторијски потврђен вирус код бебе, која је задржана на болничком лијечењу.

- Беба није била у тешком стању, редовно је примала терапију, била је добро сво време и тестови су показали после две недеље да нема никаквих тегоба и да је негативна - казала је Славковићева, преноси ТВ Пинк.

Додала је да је једино узраст био проблематичан.

Према њеним ријечима, у КЦ Ниш су се протекле седмице породиле три труднице позитивне на вирус корона, да су те бебе негативне на вирус, а ишчекује се порођај још једне труднице из Прешева, која је тренутно смјештена у одвојеном дијелу на гинекологији и за сада је у добром стању.

Како је навела Славковићева, у КЦ Ниш тренутно нема дјеце позитивне на вирус, а у болници се налази четворо са респираторним симптомима.

- Сву децу која имају респираторну симптоматологију, без обзира на то што су њихови тестови на корону негативни, третирамо другачије, увек смо на опрезу, јер ипак тестови нису поуздани у потпуности - навела је.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана