Излазност 50,32 одсто, листА СНС-а освојила 191 посланички мандат

Срна
Излазност 50,32 одсто, листА СНС-а освојила 191 посланички мандат

БЕОГРАД - Излазност на парламентарним, покрајинским и локалним изборима у Србији била је 50,32 одсто, а листа Српске напредне стрнке освојила је 61,59 одсто гласова или 191 мандат од 250 у Скупштини Србије, подаци су Републичке изборне комисије /РИК/ на основу 70,57 одсто обрађених бирачких мјеста, односно 64,07 одсто обрађеног бирачког тијела.

Директор Републичког завода за статистику Миладин Ковачевић рекао је на конференцији за новинаре да је листа Социјалистичке партије Србије /СПС/ добила 10,37 одсто подршке бирача или 32 мандата, а да је у парламент ушао и Српски патриотски савез /СПАС/ Александра Шапића са 3,64 одсто гласова или 11 мандата.

Посланике у Скупштини Србије ће, по још увек прелиминарним резулатима, имати и листе мањинских странака, а највише Савез војвођанских Мађара, који ће имати 10 мандата.

По два мандата имаће листе Муамера Зукорлића, Странка демократске аљкције Санџака и Албанска демократска алтернатива - Уједињена долина, пренијели су београдски медији.

Листа СНС-а је и на Косову и Метохији убједљиво побиједила, а потпредсједник СНС-а Марко Ђурић је рекао да је СНС освојила 86 одсто гласова.

И по подацима ЦЕСИД-а и ИПСОС-а, СНС је убједљиви побједник парламентарних, локалних и покрајинских избора одржаних јуче у Србији.

Листа СНС није побиједила у само четири општине у Србији, али јесте у Параћину и Шапцу, градовима у којима је на власти досад била опозиција.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана