Избори у Србији: Гласао и Вучић, излазност до 12 часова 18,8 одсто

Срна
Избори у Србији: Гласао и Вучић, излазност до 12 часова 18,8 одсто

БЕОГРАД - У Србији се данас одржавају редовни парламентарни, покрајински и локални избори, а биралишта су отворена у 7 часова.

Републичка изборна комисија утврдила је у петак увече коначан број од 6.584.376 бирача.

Они ће се данас, до затварања бирачких мјеста у 20 сати, опредјељивати између укупно 21 странке, коалиције или листе, којима је за улазак у парламент потребно да пређу цензус од три одсто.

Према подацима ИПСОС Србија пристиглих са бирачких мјеста излазност на изборима у Србији до 12 часова је 18,8 одсто.

Предсједник Србије и лидер истоимене листе “За нашу децу” Александар Вучић гласао је данас на бирачком мјесту број 27, у згради “Цептер интернационал”, на Новом Београду, гдје је гласао и на претходним изборима.

Уочи избора, Вучић је као предсједник Републике Србије позвао грађане да изађу на изборе, јер је Србији, како је истакао, потребна јака влада и јединство пред важне разговоре о Косову и Метохији и у циљу постизања економских резултата и реализације плана Србија2025.

Вучић је изразио наду да ће велики број грађана Србије искористити своје право гласа и најавио за вечерас, ако његова листа добије повјерење, представљање програма и плана за наредне четири године.

“Веома сам задовољан што данас до 12 сати никавих озбиљних неправилности није било, што избори протичу у демократској атмосфери, што је мање инцидената него икада у вишестраначкој деморкатији у Србији”, рекао је Вучић новинарима.

“Видим да су редови свуда по Србији и очекујем добар одзив”, поручио је он након што је предао свој глас на Новом Београду.

У изјави новинарима рекао је да би волио да се преда 1,7 или 1,8 милиона гласова, што би било за понос и велики успјех у условима, када се преко тајкунских медија води кампања.

Вучић је истакао да је за њега једнако важно да види колико и како људи оцјењују рад власти у претходне четири године и планове за наредне четири године.

Каже да је видео да су у региону и још понегдје утркивали у кампањи против њега, странке коју води и Србије.

“Тиме нам дају само још већу енергију и снагу да градимо пријатељство с њима, али и да земља у параметрима који су лако мерљиви буде још успешнија. Готово све смо престигли, а оне које нисмо ускоро ћемо. То што писму песмицео нашим Потемкиновим селима, боље да погледају свој и нас раст”, нагласио је он.

Он је истакао да се нада успеху и добром резултату.

“У зависности од ретултата имаћу вечерас или не право да говорим о плановим у будућности”, рекао је он.

У Србији се данас одржавају параментарни, покрајински и локални избори.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана