Избола мужа и умотала га у тепих, тијело поливала омекшивачем

ГС
Foto: Илустрација

БЕОГРАД - Јасмини С. из Лазаревца се суди због убиства супруга Синише у фебруару прошле године, а, уколико се докаже да је крива, оно што је чини једном од најбруталнијих убица у Србији је чињеница да је што је избола супруга, умотала тијело у тепих и десетак дана га држала у стану, поливајући га омекшивачем како се не би осјетио непријатан мирис.

За све то вријеме, у кући су била и њена дјеца, не знајући шта им је са оцем.

Вијест о стравичном убиству потресла је Србију крајем фебруара прошле године, када је откривено да је Јасмина покушала себи да пререже врат, а потом је пронађено тијело.

У оптужници је наведено да је Синишу 15 пута убола ножем. Имао је повреде у предjелу лијеве плећке, рамена, груди, а на лијевој руци је имао рану дубине 12 центиметара из које је највише крварио, те се претпоставља да је она највише утицала на то да Синиша премине од последица убода.

Јасмина је након тога тијело, наводно, "упаковала". Ставила га је на ћебе, а испод његове главе четири јастука и радну униформу. Преко тијела је ставила ПВЦ фолију, два јоргана, прекривач и једну женску јакну.

Истрага је показала да је данима користила омекшивач и кућну хемију како би прикрила непријатан мирис тијела, а по цијелој соби су биле мирисне јелкице за аутомобиле. Нестанак мужа је комшијама објаснила тако што је рекла да јој је супруг у болници због високог притиска.

Обдукција Синишиног тијела показала је да је смрт насилна и да га је Јасмина највероватније избола на спавању, јер није било повреда које би указивале на то да је покушао да се одбрани.

Тијело је откривено тако што је полиција дошла у Јасминин стан због тога што је себи пресјекла врат. Схватили су да из дневне собе допире несносан смрад. Када су ушли у дневну собу, затекли су тијело умотано у неколико ћебади.

Након што се довољно опоравила, Јасмина је из болнице пребачена у притвор који јој је одређен како у кратком временском року не би поновила дјело, као и због узнемирења јавности.

Одбрану је износила четири сата. Тврдила је да се ничега не сјећа, па тако ни самог чина убиства. Није знала да каже ни како је доспјела у болницу.

Тврдила је да се не сјећа када је посљедњи пут видјела Синишу и да не зна да је мртав. Кад год би била питана о злочину почињала је да говори неповезано. Како је тада навео Телеграфов саговорник близак истрази, "Јасмина је говорила низ лудости, али о убиству ни ријеч није могла да каже".

Она је након покушаја самоубиства и откривеног злочина превезена на јединицу интензивне неге Ургентног центра са тешким повредама.

Њена дјеца су пронашла писмо у ком је Јасмина навела да је себи одузела живот. Отишла су до комшије по помоћ када су видјела да је Јасмина пререзала врат.

Комшија је некако успио да смири дјецу, дао им је слаткише и кренуо у сусједни стан. Међутим, како је Јасмина покушала самоубиство пред улазним вратима, није могао да их отвори. Позвао је полицију и онда видио језив призор. Јасмина је лежала сва у крви с три убодне ране на врату, док је Синишино тијело било потпуно помодрило.

Она је, прије него што је покушала да изврши самоубиство, оставила писмо најстаријем сину, који је тада имао 21 годину.

"Сине, ти си пунолетан и најстарији међу мојом децом. Ја одлазим, а ти брини о свима. Молим те, буди им старатељ", написала је Јасмина свом сину и препустила му бригу о јдеци од девет, осам и шест година.

У писму није навела разлог због ког је убила супруга.

Јасминин тада деветогодишњи син је, наводно, био присутан у стану у тренутку убиства. Како је објаснио Синишин отац, дијете је чуло да је његов отац зајаукао у дневној соби, а онда је услиједила тишина.

Одшкринуо је врата и питао мајку шта се догодило, а она му је рекла да изађе и да је све у реду. Послије тога је видио мајку како пере крвави кухињски нож. Како је испричао деда дјеце, дјечакова годину дана млађа сестра је видјела да у машини за веш излази крвава вода, од ствари којима је Јасмина скупљала крв по дневној соби, а потом их ставила да се оперу.

Јасминин син је, недељу дана након убиства, говорио за Телеграф.рс.

"Она ми је загорчала живот. Могу вам рећи да ме је родила, али она ми није мајка већ монструм. Никада више не желим да је видим", рекао је Јасминин син, који је замолио да му име не буде откривено јер је "о случају објављено много лажи".

О злочину није ништа знао. У дану када је Јасмина покушала да почини самоубиство, био је на послу. Кад се вратио, на вратима стана га је сачекала полиција.

"Јасмина је закључала дневну собу. Мени је говорила да је Синиша у болници и да је питање дана када ће доћи кући. Није дала да улазим у просторију и ја сам је послушао", рекао је он.

Након свега што се догодило, Јасминин син је отишао је у стан и узео своје и ствари троје малишана.

За мајку никада више не жели да чује.

"Ако будем морао, само у судници могу да је видим. Људи ме повезују са злочином, а ја ништа нисам знао. Чак су се и током истраге чудили како ништа нисам знао. Једноставно нисам. Она је све сакрила. Сада тек чујем да је пре Синишиног убиства позајмљивала новац. Још нисам открио зашто јој је био потребан, али ћу сазнати", додао је тада.

Како сам тврди, живот мора да настави даље.

"Није тачно да су деца нашла Јасмину у локви крви. Колико сам разумео, они су пронашли писмо у ком су прочитали да њихова мајка жели да се убије. Тада су отрчали до комшија. Док сам ја стигао кући, истрага је већ почела", објаснио је.

Више јавно тужилаштво у Београду подигло у августу прошле године подигло оптужницу против Јасмине С. због сумње да је у фебруару на свиреп начин убила супруга Синишу, након чега је покушала да себи одузме живот.

На терет јој је стављено кривично дјело тешко убиство и пријети јој доживотна робија.

Суђење за убиство почело је у марту ове године, преноси Телеграф.рс.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана